belts

1. De Witte Band:
De witte band staat voor onschuld, onwetendheid, ongevaarlijk en kwetsbaarheid. Ze beheersen geen enkele techniek. En ze weten bijna tot niets van Taekwondo. Maar door het dragen van de band, kan men ook gelijk zien dat hij/zij Taekwondolessen neemt.

2. De Gele Band:
Bij de gele band is er te zien dat de basis is geleerd. Hij/zij is nog niet gevaarlijk maar kan wel al een beetje zelfverdediging. Hij/zij is in het stadium van plant met een blaadje.

3. De Groene Band:
De Taekwondoka wordt steeds gevaarlijker. Maar nog lang niet gevaarlijk genoeg om het kwade te weerstaan. Groen staat voor het blaadje dat aan het plantje groeit. Steeds meer bladeren komen eraan.

4. De Blauwe Band:
Door de kleur blauw wordt bedoeld dat de Taekwondoka de lucht, de hoogte in gaat. Het is al een gevaar geworden voor velen, maar nog niet voor iedereen. De basis is nou echt standaard, echt gemakkelijk. En nou wordt de variatie verder verbeterd.

5. De Rode Band:
Rood, de kleur van gevaar. De leerling-Taekwondoka is bijna klaar met zijn opleiding. Bijna elk gevaar is te verslaan. Zoals op het plaatje wordt alles verbetert. De stam wordt dikker. De basis is heel veel uitgebreid door variatie. Moeilijkheidsgraad is ook verhoogd. De verantwoordelijkheid is ook goed te zien bij de Taekwondoka.

6. De Zwarte Band:
Zwart is tegengestelde van wit. Wit staat voor onwetend, kwetsbaar, ongevaarlijk. Zwart staat voor getraind, gevaarlijk, onkwetsbaar, de Taekwondo technieken wetende. De nu afgestudeerde Taekwondoka is nou onkwetsbaar voor kwaad, en slechtheid.