Taekwondo

wtflogo

Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige vechtsport. De sport leent zich uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie en het zelfvertrouwen.

De trainingen beginnen meestal met een warming-up, daarna worden er rekoefeningen gedaan en vervolgens worden diverse technieken geleerd en oefeningen gedaan. Dit alles gebeurt in een vriendschappelijke sfeer.

Taekwondo is een olympische zelfverdedigingssport. Deze sport wordt in ieder land van de wereld beoefend.

Iedereen kan Taekwondo beoefenen, jong - oud, student - zakenman, klein - groot. In Taekwondo wordt er geen onderscheidt gemaakt tussen de een en de ander, iedereen is gelijk. En dat is 1 van de fundamentele regels waarop Taekwondo is gebaseerd.

Taekwondoschool Marcel van der Poel is aan gesloten bij de TBN (Taekwondo Bond Nederland), en hij is daarmee dus direct aangesloten bij de WTF (World Taekwondo Federation: internationale koepelorganisatie), het geen dat je ook op de Olympische spelen ziet.

Naast de TBN / WTF heb je ook meerdere bonden. Zoals de ITF (International Taekwondo Federation). Deze lijkt in eerste instantie op de WTF, maar bij de ITF worden er Tuls gelopen ipv. poomsees, er wordt gespart zonder torso-bescherming.

 

Taekwondoschoolmarcel van der poel <Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.>

Sponsoren

Hoofdsponsor:

Dobey Dierenspeciaalzaak Rijnsburg

Sponsoren