Goud en brons op Dutch Open en Open Belgie

20180322 215200

Amy Mink behaalde Brons op ONK (open Nederlandse)  en Goud op OBK ( open Belgie).

Nilla Brostrom behaalde op beidde toernooien Brons een super prestatie van beide sporters.

Michiel Hoogenboom en Edgar Liparitjan werden in de voorronde van het Onk door een Fransman en een Rus uitgeschakeld wel weer een ervaring rijker.

Zilver voor Amy en rechtstreekse plaatsing voor EK

Op de president  cup in sindelfingen heeft Amy zich geplaatst voor EK Kadetten.

Door 4 wedstrijden op rij te winnen heeft ze door het behalen van een podiumplaats zich rechtstreeks geplaats voor het EK.

Nilla won daar heel netjes 3 wedstrijden op rij, helaas verloor ze de partij om het brons maar wel weer super gedaan.

DSC00195b

DSC01422b

Zilver op EK cadetten voor Nilla Brostrom

Nilla ROOD EK Hongarije 2017

Op het EK Cadetten Taekwondo, dat afgelopen week werd gehouden in Boedapest (Hongarije) en werd georganiseerd door de ETU Europese Taekwondo Unie, heeft Nilla een super prestatie neergezet. Nilla mocht Nederland vertegenwoordigen in de Klasse -37 kg dames tot 15 jaar en behaalde een zilveren medaille.

De eerste ronde kwam ze door met een vrijloting, de tweede won ze van een tegenstander uit het Nationaal Team Oekraine met 9-6 en de derde ronde won ze ruim op punten van Andorra (23-3/point gap).

De halve finale was een spannende partij tegen Duitsland die Nilla won met 10-9. In de finale ging het gelijk op tegen Turkije. Deze partij eindigde dan ook in 2-2. Wie het eerst een volgend punt maakt (golden point) heeft gewonnen. Helaas was dat Nilla nét niet, maar hiermee pakte ze mooi het zilver. Een zeer goede prestatie van dit talent van onze school.

Nilla LINKS prijsuitreiking EK 2017

Goud in Ham (België) en Dordrecht voor taekwondoka’s

Boris van der Meer april 2017
Op de foto : Boris van der Meer in blauw pantser

Afgelopen zaterdag waren taekwondoka`s van Taekwondoschool  Marcel van der Poel actief in Ham en Dordrecht.

Op het Open Windmills jeugdtoernooi te Dordrecht behaalde Ties Hoogeboom goud. Maureen Stockman behaalde na een zeer gelijk opgaande finale zilver (verlies door scheidsrechters beslissing) en brons was daar voor Priscilla Strijk.

Helaas geen prijs voor Thomas van der Linden , Quinten Ruiter en Mirron Heerings volgende keer beter.

In Ham (België) was ook op zaterdag een taekwondotoernooi: de Tess Cup. Daar behaalden Amy Mink en Boris van der Meer goud. Er was zilver voor debutant Maaike Verhoef en Edgar Liparitjan pakte het brons.

Een zeer succesvol weekend voor de Taekwondoschool.

Groot succes jaarlijks Taekwondo Toernooi Roelofarendsveen.

 DSC7865

Een groot succes was het weer, de 17e editie van het Taekwondo toernooi in De Tweesprong te Roelofarendsveen georganiseerd door Taekwondoschool Marcel van der Poel.

Maar liefs 38 taekwondoscholen en -verenigingen met bijna 350 deelnemers uit heel Nederland en België was het toernooi weer druk bezet.

Alle scholen en scheidsrechters bedankt dat iedereen weer de moeite heb genomen om naar Roelofarendsveen af te reizen.

En op dit Open District kampioenschap, die werd geleid door 30 vrijwilligers en 25 officiële scheidsrechters vanuit de Taekwondo Bond,
hebben ook onze eigen Taekwondoka’s  goed gepresteerd.

Goud was er voor Nilla Brostrom, Kimberly de Waal, Vera Bakker, Yassin Mokthari en Mick Straathof.

Zilver voor Soulaiman en Youssef Essakati , Finn Vogelenzang, Edgar Liparitjan, Michael Tull, Menno Vonk en Elise de Bruin.

Brons voor Anna de Bruin, Maureen Stockman, Ties Hoogenboom, Mohamed Mounir, Kylian Ju, Yassinne Essakati, Aya Mokthari en Mirron Heerings.

Goed gedraaid en weer een ervaring rijker maar helaas buiten de prijzen, Thomas van der Linden ,Priscilla Strijk  en Quinten Ruiter 

Een super prestatie voor de sporters van de onze school.

 

Brons voor Nilla op Open Belgische taekwondo Kampioenschappen

IMG 20170319 WA0001

Brons voor Nilla op Open Belgische taekwondo Kampioenschappen

Vorige maand pakte Nilla al zilver op de Open Duitse sparringskampioenschappen. Dit weekend stond ze opnieuw op het podium. Ze behaalde brons in België. 
Na winst op een Engelse en Duitse tegenstandster, won ze knap de kwart finale van een tegenstandster van het Nationaal Team van Servië. Helaas verloor ze de strijd om de finale van Kroatië, maar behaalde wel een bronzen plak.
Amy kwam ook in actie maar werd helaas uitgeschakeld in de eerste ronde , jammer maar volgende keer beter.

Super prestatie Amy en Nilla op German Open

Hamburg 2017 Nilla en Amy

Zowel Nilla als Amy behaalden zilver.
Onder leiding van Richard Molle, waarvoor nog bedankt, deden ze mee aan German Open.

Nilla won de voorronde nipt met 13 -12 tegen een Duitse, daarna op golden point van een Spaanse en de halve finale met 26 -17 van een Duitse.
De finale verloor ze van een Griekse tegenstandster.

Amy begon tegen een Bulgaarse met 24-11, daarna tegen een Franse welke partij ze ook won (37-28). De halve finale tegen een Griekse ging naar Amy met een eindstand van 12-1. De finale verloor ze met 28 -21 van een Deense tegenstandster.

Een schitterend resultaat en een prima ervaring op het hoogste niveau.

Top prestatie Taekwondoka's Marcel van der Poel op NK Taekwondo

Marcel van der poel nationale kampioenen

monica

Afgelopen zaterdag werd er in het Topsportcentrum te Almere het NK taekwondo gehouden.

Maar liefs in 5 verschillende klasse`s werden er titels behaald door sporters van Taekwondoschool Marcel van der poel.

En behaalde daarmee een 5 plek in het totaal klassement van de  40 scholen en verenigingen .

Nederlands kampioen in hun klasse  werden, in de  -37 kg cadetten Nilla Brostrom in de  - 51 kg cadetten Amy Mink in de -57 kg cadetten Finn Vogelenzang voor het tweede jaar op rij nationaal kampioen.

Rob van der Ploeg   senioren -87 kg en Monica Wink senioren – 73 kg ook voor de tweede keer op rij. Zilver was er voor Michiel Hoogenboom senioren +87  kg waarbij vermeld moet worden dat hij daarmee tekort werd gedaan  in de finale werden twee duidelijke hoofdtreffers niet geteld en brons was er voor Michael Tull cadetten +65 kg. Menno Vonk verloor zijn wedstrijd in een zware poule tegen de uiteindelijke finalist. Boris van der Meer won zijn eerste partij ruim op punten, zijn tweede verloor in een gelijk opgaande partij moest hij meer risico gaan nemen na een kleine achterstand waardoor zijn tegenstander op de counter zijn voorsprong vergrootte.

Succes taekwondoka’s in Nijmegen en Brussel.

brussel 2016 michiel

Op het Brussel Open, een hoog gewaardeerd A klasse taekwondotoernooi met bijna 600 deelnemers en 20 verschillende nationaliteiten, en op het Yoo-Sin jeugd toernooi te Nijmegen hebben sporters van Taekwondoschool Marcel van der Poel goed gepresteerd. Beide toernooien waren op zaterdag 10 december.

In Brussel was er goud voor Rob senioren A klasse – 87 kg, zilver voor Michiel senioren A klasse +87 kg en Finn cadetten A klasse -57 kg. Brons was er voor Nilla Brostrom cadetten A klasse -37 kg.

Edgar verloor nipt van de uiteindelijke winnaar van zijn poule evenals Menno die na een goede partij de eerste ronde werd uitgeschakeld, boris won de eerste ronde van een spanjaard en verloor de strijd om de medailles helaas ook geen prijs voor Boris.

nijmegen toernooi dec 2016

In Nijmegen, onder leiding van coach Tom Verbij, behaalde Maureen goud in de C klasse -55 kg en Ties behaalde brons in de B klasse – 41 kg.

Zeer goede resultaten en voor de A klasse sporters een goede voorbereiding voor aankomend NK op 7 januari te Almere.

NK stijl taekwondo

NK 2016

Zondag 4 december streden ruim 260 taekwondoka’s voor de titel in Oss. Een 5 koppige jury van Taekwondo Bond Nederland beoordeelt de deelnemers op verschillende punten (vallend onder presentatie en techniek). De Alphense Sam van der Maden kwam uit in de B klasse 15-17 jaar en scoorde de meeste punten met haar stijlvormen (schijngevechten). Taekwondoschool Marcel van der Poel   is een Nederlands kampioen rijker!

In de C klasse 9-11 jaar deed Danique Liefhebber  haar best om hoge punten te pakken. In de halve finale waren de zenuwen haar helaas iets te veel. Maar met de ervaring van dit toernooi kan zij op de taekwondoschool weer aan de slag. 

Amy Mink deed voor het eerst mee aan een stijl toernooi (B klasse 12-14 jaar). Zij stond meteen in een grote poule van maar liefst 30 deelnemers. In de 1e ronde waren haar punten voldoende om door te gaan naar de halve finale. In deze halve finale liet zij weer een aantal deelnemers achter zich, maar net niet genoeg om de finale te halen. Goed gedaan allemaal. Taekwondoschool Marcel van der Poel is weer trots!

NK 2016 B

Sponsoren

Hoofdsponsor:

Dobey Dierenspeciaalzaak Rijnsburg

Sponsoren